Calculator preaviz demisie

Calculator preaviz demisie

Calculul perioadei de preaviz: În cazul demisiei, perioada de preaviz se va baza pe contractul individual de muncă sau colectiv aplicabil, dar nu va depăși 20 de zile lucrătoare pentru angajații cu functie de executie și 45 de zile lucrătoare pentru angajații cu functie de conducere. În cazul nerespectării termenului de preaviz, salariatul va fi răspunzător față de angajator pentru prejudiciul cauzat. Salariatul nu este obligat să respecte termenul de preaviz numai în cazul în care angajatorul nu îndeplinește obligațiile prevăzute în contractul individual de muncă sau renunță la dreptul de a folosi termenul de preaviz.

Preavizul este o formă de protecție atât pentru angajatul care demisionează (oferindu-i timp să își găsească un nou loc de muncă), precum și pentru angajator oferindu-i timp să găsească un înlocuitor.

Pe toată perioada de preaviz, aveți aceleași drepturi și obligații (conform contractului individual/colectiv de muncă) pe care le aveați până la depunerea unei cereri de demisie.

Termenul de preaviz se calculează de la data comunicării fară a include și ziua comunicării.

Data comunicării demisiei

.0.

(Conform contractului individual/coletiv de muncă)

Conform codului muncii:

Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Recomandăm acest website pentru a calcula numărul de zile dintre două date calendaristice.